Qigong

Jag leder gruppträning i Zhineng Qigong, en variant av qigong utvecklad av Dr. Pang Ming som 1997 utnämndes av de kinesiska myndigheterna till den mest hälsofrämjande qigongträningen. Qigong är en slags kinesisk yoga med mjuka, långsamma och meditativa rörelser.

Den metod som jag lär ut är Lyft Upp Qi som är den mest grundläggande metoden i Zhineng Qigong. Metoden ger en mjuk genomgång av hela kroppen och smörjer alla leder, samtidigt som utövaren samlar qi (livsenergi) och för in qi i kroppen. Lyft Upp Qi öppnar kroppens meridianer (energikanaler) och underlättar ett fritt energiutbyte.

Vanligtvis inleder jag ett qigongpass med lättare uppvärmning innan vi börjar träna Lyft Upp Qi. Passet är väldigt bra för dig som har problem med nacke, axlar och leder, samtidigt som det är avslappnande och ger kroppen livsenergi och sinnet harmoni.

Fördelar med Lyft Upp Qi:

  • minskar stress
  • förbättrar cirkulationen
  • stretchar muskler och bindväv
  • arbetar med och smörjer alla leder
  • ger livsenergi (qi)

Lyft Upp Qi kan praktiseras när helst man behöver få mer energi, återfå fokus eller slappna av, och tekniken tar bara 15 minuter att genomföra. Vissa lär sig metoden snabbt och andra behöver öva på den många gånger.

Just nu

Under mars-april 2019 fördjupar jag mig i Zhineng Qigong i Kina. När jag kommer tillbaka startar jag upp kurser och drop in pass. Följ mig på hemsidan och sociala medier för att uppdateras om när jag erbjuder nya tjänster.

Boka_tid_Vit